Ajuin |
Basis voor vele gerechten. Verkrijgbaar als poeder of stukjes. |
Basilicum |
Lekker bij tomaat en dergelijke. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Bieslook |
Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden. Verkrijgbaar in blaadjes. |
Bonenkruid |
Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Cayennepeper |
Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten. Verkrijgbaar als poeder. |
Curry |
Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant. Verkrijgbaar als poeder. |
Dille |
Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis. Verkrijgbaar als blaadjes of zaden. |
Dragon |
Sterk smakend kruid. Onmisbaar in een bearnaisesaus. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Fenegriek |
Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Soms ook verwerkt in kazen. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Foelie |
Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak. Verkrijgbaar als poeder of stukjes. |
Garam Masala |
Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes. Verkrijgbaar als poeder. |
Gelatine |
Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Gember |
Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Groene Anijs |
Typerende frisse smaak. Verkrijgbaar als poeder of zaden. |
Groene peper |
Gedroogde groene peper met een milde smaak. Verkrijgbaar als bolletjes. |
Jeneverbes |
Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic. Verkrijgbaar als poeder of besjes. |
Kaneel Cassia |
Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen. Verkrijgbaar in poedervorm. |
Kaneel Ceylon |
Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia. Verkrijgbaar in stokjes of poeder. |
Kardemom |
Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur. Verkrijgbaar als poeder of zaden. |
Karwij |
Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood. Verkrijgbaar als poeder of zaden. |
Kervel |
Lekker in soep of bij vis. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Komijn |
Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt. Verkrijgbaar als poeder of zaden. |
Koriander |
De zaden zijn fris van geur en smaak. Verkrijgbaar als poeder of zaden. |
Kruidnagel |
Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt. Verkrijgbaar als poeder of nageltjes. |
Kurkuma |
Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur. Verkrijgbaar als poeder. |
Laurier |
Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Lavas |
Kruid dat sterk naar selder smaakt. Lekker in dressings of soep. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Look |
Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse. Verkrijgbaar als poeder. |
Marjolein |
Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes. |
Miriekswortel |
Wortel met een scherpe smaak die aan mosterd of wasabi doet denken. Verkrijgbaar als poeder of stukjes. |
Mosterd |
Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel mosterdzaad verkrijgbaar als poeder of zaden. Zwart mosterdzaad verkrijgbaar als zaden. |
Nootmuskaat |
Onmisbaar in een goede aardappelpuree. Verkrijgbaar als poeder of noten. |
Stevia |
Zeer zoet smakende plant, die in thee en dergelijke kan gebruit worden. Verkrijgbaar als blaadjes. |
Vanille |
Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken. Per twee verpakt. |
Venkel |
Kruid met een frisse anijsachtige smaak. Verkrijgbaar als poeder of zaden. |
Vierkruidenmengeling |
Huisgemaakte kruidenmengeling die gebruikt kan worden als smaakmaker in een zoutarm diëet. Verkrijgbaar als poeder. |