Tierenteyn-Verlent | Kruiden & Specerijen
17134
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17134,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kruiden en Specerijen

[Optimized] kruiden
IMGP6015

Ajuin Basis voor vele gerechten. Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
Basilicum Lekker bij tomaat en dergelijke. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Bieslook Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden. Verkrijgbaar in blaadjes.
Bonenkruid Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Cayennepeper Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten. Verkrijgbaar als poeder.
Curry Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant. Verkrijgbaar als poeder.
Dille Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis. Verkrijgbaar als blaadjes of zaden.
Dragon Sterk smakend kruid. Onmisbaar in een bearnaisesaus.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Fenegriek Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Soms ook verwerkt in kazen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Foelie Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak.  Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
Garam Masala Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes. Verkrijgbaar als poeder.
Gelatine Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Gember Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Groene Anijs Typerende frisse smaak. Verkrijgbaar als poeder of zaden.
Groene peper Gedroogde groene peper met een milde smaak.  Verkrijgbaar als bolletjes.
Jeneverbes Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic.  Verkrijgbaar als poeder of besjes.
Kaneel Cassia Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen. Verkrijgbaar in poedervorm.
Kaneel Ceylon Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia. Verkrijgbaar in stokjes of poeder.
Kardemom Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
Karwij Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
Kervel Lekker in soep of bij vis.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Komijn Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
Koriander De zaden zijn fris van geur en smaak.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
Kruidnagel Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt. Verkrijgbaar als poeder of nageltjes.
Kurkuma Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur.  Verkrijgbaar als poeder.
Laurier Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Lavas Kruid dat sterk naar selder smaakt. Lekker in dressings of soep.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Look Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse. Verkrijgbaar als poeder.
Marjolein Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Miriekswortel Wortel met een scherpe smaak die aan mosterd of wasabi doet denken.  Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
Mosterd Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel mosterdzaad verkrijgbaar als poeder of zaden. Zwart mosterdzaad verkrijgbaar als zaden.
Nootmuskaat Onmisbaar in een goede aardappelpuree. Verkrijgbaar als poeder of noten.
Stevia Zeer zoet smakende plant, die in thee en dergelijke kan gebruit worden.  Verkrijgbaar als blaadjes.
Vanille Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken. Per twee verpakt.
Venkel Kruid met een frisse anijsachtige smaak.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
Vierkruidenmengeling Huisgemaakte kruidenmengeling die gebruikt kan worden als smaakmaker in een zoutarm diëet.  Verkrijgbaar als poeder.

IMGP5984
kruidnagel

Oregano Verwant aan marjolein. Gebruikt in mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Palingkruid Huisgemaakte kruidenmengeling met de typische palingkruiden als kervel en peterselie.  Verkrijgbaar als blaadjes.
Paprika Zachte paprika van Hongaarse afkomst. Verkrijgbaar als poeder.
Patékruiden Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, koriander, kruidnagel en muskaat.  Verkrijgbaar als poeder.
Peper Van Indonesische of Vietnamesche oorsprong. Goede kwaliteit. Wit of zwart verkrijgbaar als poeder of bolletjes.
Peperkoekkruiden Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere anijs en kaneel.  Verkrijgbaar als poeder.
Roze peperbes Geen echte peper, maar een soort mild pikante bes.  Lekker bij zalm. Verkrijgbaar als besjes.
Rozemarijn Sterk aromatisch kruid. Typerend voor mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Steranijs Vaak gebruikt in stoofpotten of warme wijn. Verkrijgbaar als poeder of heel.
Tijm Onmisbaar in een klassieke bouquet garni. Vaak gebruikt in soepen en sauzen en menige andere gerechten. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Peterselie Gerbuikt in dressings, soep, en andere gerechten.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Pili pili Zorgt voor een pikante toets in hartige gerechten, of zoete zonden als een kruidige chocolademelk.  Verkrijgbaar als poeder of in peultjes.
Piment Jamaïque Ook gekend als ‘All-spice’. Een bes die tegelijk naar kaneel, kruidnagel en muskaat smaakt. Gebruikt in stoofpotten of kruidig gebak.  Verkrijgbaar als poeder of besjes.
Provencaalse kruiden Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, laurier, muskaat, rozemarijn en basilicum.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Ras-el-hanut Midden-oosterse kruidenmengeling op basis van komijn, koriander en kurkuma. Gebruikt in couscous of een tajine met kip of vis.  Verkrijgbaar als poeder.
Saffraan Exclusief kruid gewonnen uit de Crocus sativus. Gekenmerkt door een sterk aroma en felgele kleur.  Verkrijgbaar als poeder of draadjes.
Salie Sterk aromatisch kruid. Vaak gebruikt in Italiaanse keuken.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Satékruiden Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika. Geschikt voor het kruiden van kip, vlees of de pizza’s van Bloch.  Verkrijgbaar als poeder.
Schildpadkruiden Huisgemaakte kruidenmengeling, oorspronkelijk voor schildpaddensoep. Tegenwoordig meer als kruidenmengeling voor andere soepen.  Verkrijgbaar als poeder.
Selder Lichte anijssmaak. Lekker in onder andere soep.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
Selderzout Gearomatiseerd zout, gebruikt in soepen of sauzen, bij een blokje kaas of in tomatensap.
Sechuanpeper Ook gekend als citroenpeper vanwege zijn frisse geur. Afkomstig van de gelijknamige Chinese provincie. Verkrijgbaar als bolletjes.
Spaghettikruiden Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika en oregano. Lekker in een spaghetti Bolognaise of andere getomateerde sauzen.  Verkrijgbaar als poeder.
Speculaasmengeling Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel. Lekker in koekjes, cake, chocolademelk, enzovoort…  Verkrijgbaar als poeder.
Viskruiden Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere peterselie, kervel en dragon.
Wijnkruiden Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere gember en kaneel. Laat even trekken in wat verwarmde wijn voor een heerlijke winterse drank.
Wilde tijm Kan net als gewone tijm gebruikt worden. Wordt ook gebruikt om thee van te zetten. Verkrijgbaar als blaadjes.
Zoethout Zoet en kruidig smakend hout. Kan zo gegeten worden of gebruikt worden om thee van te zetten. Verkrijgbaar in stokken of stukjes.