Azijn, gastrique en opleg

gastric

Dit product wordt als sinds de jaren ’50 door Vve Tierenteyn-Verlent geproduceerd. De gastrique – op basis van dragon, sjalot, peper en azijn – vormt de ideale basis voor bearnaisesaus, hollandaisesaus of mayonaises en dressings en is tevens een vaste waarde in menig professionele keuken

dragonazijn

Onze dragonazijn wordt in huis bereid met verse dragon en witte wijnazijn. Dragonazijn kan gebruikt worden in allerhande salades of om een frisse en kruidige toets te geven aan gestoofde groentjes of bijvoorbeeld een aardappelsalade.

rodewijnazijn

Azijn wordt typisch vervaardigd van wijn of andere soorten alcoholische dranken. In ons aanbod hebben we een rode en witte wijnazijn, afkomstig uit Italië. Daarnaast an u bij ons ook terecht voor een lekkere sherry azijn!

rodewijnazijn

Balsamico verkrijgt men door het fermenteren van het sap of de most van de druiven. Traditioneel wordt hiervoor het sap ingekookt om het dan met wat oude balsamico te laten rijpen. Onze balsamico werd 6 jaar gerijpt. Balsamico azijn is heerlijk in de klassieke combinatie met tomaat, mozzarella en basilicum maar kan ook bij geroosterde wortelgroenten of in een winterse salade verrassen!

cherryazijn

In tegenstelling tot ciderazijn, die verkregen wordt via de fermentatie van cider, is appelazijn een mengeling van appelsap en natuurazijn. Het resultaat is een relatief zachte en ietwat zoete azijn. Heerlijk in salades met een appeltje of nootjes en ideaal voor gebruik in zelfgemaakte sauzen of marinades.

zure-uitjes

Knapperige zure uitjes in een door ons samengestelde witte wijnazijn

zure-augurkjes

Knapperige zure augurkjes in een door ons samengestelde witte wijnazijn

kappertjes

Ten huize opgelegde fijne kappertjes, vol van smaak