Kruiden & Specerijen - Tierenteyn-Verlent
17134
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17134,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kruiden en Specerijen

[Optimized] kruiden
IMGP6015
IMGP5984
kruidnagel

    • Ajuin
      Basis voor vele gerechten. Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
    • Basilicum
      Lekker bij tomaat en dergelijke. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Bieslook
      Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden. Verkrijgbaar in blaadjes.
    • Bonenkruid
      Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Cayennepeper
      Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten. Verkrijgbaar als poeder.
    • Curry
      Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant. Verkrijgbaar als poeder.
    • Dille
      Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis. Verkrijgbaar als blaadjes of zaden.
    • Dragon
      Sterk smakend kruid. Onmisbaar in een bearnaisesaus.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Fenegriek
      Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Soms ook verwerkt in kazen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Foelie
      Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak.  Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
    • Garam Masala
      Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes. Verkrijgbaar als poeder.
    • Gelatine
      Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Gember
      Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Groene Anijs
      Typerende frisse smaak. Verkrijgbaar als poeder of zaden.
    • Groene peper
      Gedroogde groene peper met een milde smaak.  Verkrijgbaar als bolletjes.
    • Jeneverbes
      Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic.  Verkrijgbaar als poeder of besjes.
    • Kaneel Cassia
      Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen. Verkrijgbaar in poedervorm.
    • Kaneel Ceylon
      Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia. Verkrijgbaar in stokjes of poeder.
    • Kardemom
      Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
    • Karwij
      Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
    • Kervel
      Lekker in soep of bij vis.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Komijn
      Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
    • Koriander
      De zaden zijn fris van geur en smaak.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
    • Kruidnagel
      Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt. Verkrijgbaar als poeder of nageltjes.
    • Kurkuma
      Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Laurier
      Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Lavas
      Kruid dat sterk naar selder smaakt. Lekker in dressings of soep.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Look
      Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse. Verkrijgbaar als poeder.
    • Marjolein
      Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Miriekswortel
      Wortel met een scherpe smaak die aan mosterd of wasabi doet denken.  Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
    • Mosterd
      Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel mosterdzaad verkrijgbaar als poeder of zaden. Zwart mosterdzaad verkrijgbaar als zaden.
    • Nootmuskaat
      Onmisbaar in een goede aardappelpuree. Verkrijgbaar als poeder of noten.
    • Stevia
      Zeer zoet smakende plant, die in thee en dergelijke kan gebruit worden.  Verkrijgbaar als blaadjes.
    • Vanille
      Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken. Per twee verpakt.
    • Venkel
      Kruid met een frisse anijsachtige smaak.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
    • Vierkruidenmengeling
      Huisgemaakte kruidenmengeling die gebruikt kan worden als smaakmaker in een zoutarm diëet.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Oregano
      Verwant aan marjolein. Gebruikt in mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Palingkruid
      Huisgemaakte kruidenmengeling met de typische palingkruiden als kervel en peterselie.  Verkrijgbaar als blaadjes.
    • Paprika
      Zachte paprika van Hongaarse afkomst. Verkrijgbaar als poeder.
    • Patékruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, koriander, kruidnagel en muskaat.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Peper
      Van Indonesische of Vietnamesche oorsprong. Goede kwaliteit. Wit of zwart verkrijgbaar als poeder of bolletjes.
    • Peperkoekkruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere anijs en kaneel.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Roze peperbes
      Geen echte peper, maar een soort mild pikante bes.  Lekker bij zalm. Verkrijgbaar als besjes.
    • Rozemarijn
      Sterk aromatisch kruid. Typerend voor mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Steranijs
      Vaak gebruikt in stoofpotten of warme wijn. Verkrijgbaar als poeder of heel.
    • Tijm
      Onmisbaar in een klassieke bouquet garni. Vaak gebruikt in soepen en sauzen en menige andere gerechten. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Peterselie
      Gerbuikt in dressings, soep, en andere gerechten.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Pili pili
      Zorgt voor een pikante toets in hartige gerechten, of zoete zonden als een kruidige chocolademelk.  Verkrijgbaar als poeder of in peultjes.
    • Piment d’Espelette
      Pimentpoeder afkomstig van een dorp in het Franse Baskenland. Het heeft de geur van vers geroosterde paprika’s en heeft een ronde en pittige smaak. Voor de fijnproevers!
    • Piment Jamaïque
      Ook gekend als ‘All-spice’. Een bes die tegelijk naar kaneel, kruidnagel en muskaat smaakt. Gebruikt in stoofpotten of kruidig gebak.  Verkrijgbaar als poeder of besjes.
    • Provencaalse kruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, laurier, muskaat, rozemarijn en basilicum.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Ras-el-hanut
      Midden-oosterse kruidenmengeling op basis van komijn, koriander en kurkuma. Gebruikt in couscous of een tajine met kip of vis.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Saffraan
      Exclusief kruid gewonnen uit de Crocus sativus. Gekenmerkt door een sterk aroma en felgele kleur.  Verkrijgbaar als poeder of draadjes.
    • Salie
      Sterk aromatisch kruid. Vaak gebruikt in Italiaanse keuken.  Verkrijgbaar als versnipperde blaadjes.
    • Satékruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika. Geschikt voor het kruiden van kip, vlees of de pizza’s van Bloch.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Selder
      Lichte anijssmaak. Lekker in onder andere soep.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
    • Selderzout
      Gearomatiseerd zout, gebruikt in soepen of sauzen, bij een blokje kaas of in tomatensap.
    • Sechuanpeper
      Ook gekend als citroenpeper vanwege zijn frisse geur. Afkomstig van de gelijknamige Chinese provincie. Verkrijgbaar als bolletjes.
    • Spaghettikruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika en oregano. Lekker in een spaghetti Bolognaise of andere getomateerde sauzen.  Verkrijgbaar als poeder.
    • Speculaasmengeling
      Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel. Lekker in koekjes, cake, chocolademelk, enzovoort…  Verkrijgbaar als poeder.
    • Viskruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere peterselie, kervel en dragon.
    • Wijnkruiden
      Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere gember en kaneel. Laat even trekken in wat verwarmde wijn voor een heerlijke winterse drank.
    • Wilde tijm
      Kan net als gewone tijm gebruikt worden. Wordt ook gebruikt om thee van te zetten. Verkrijgbaar als blaadjes.
    • Zoethout
      Zoet en kruidig smakend hout. Kan zo gegeten worden of gebruikt worden om thee van te zetten. Verkrijgbaar in stokken of stukjes.