In onze winkel vind u een groot assortiment aan kruiden. Ze worden veelal los verkocht, dus u kan de hoeveelheid zelf kiezen of uw eigen potje of bokaaltje laten vullen met het gewenste kruid!
- Ajuin
Basis voor vele gerechten.
- Basilicum
Lekker bij tomaat en dergelijke.
- Bieslook
Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden.
- Bonenkruid
Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen.
- Cayennepeper
Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten.
- Bird’s Eye chili
Zeer pikant chilipoeder uit India.
- Kashmir Chili
Mild en aromatisch chilipoeder uit India.
- Cajun kruiden
Huisgemaakte Zuid-Amerikaanse mengeling op basis van paprika en oregano, met een rokerige toets. Lekker op kip of varkensvlees, bij taco’s, gepofte aardappels,…
- Curry
Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant.
- Dille
Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis.
- Dragon
Sterk smakend kruid, dat iets wegheeft van anijs. Onmisbaar in een bearnaisesaus.
- Fenegriekzaad
Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Lekker in curry, maar ook bij gestoofde of gebakken kool. Soms ook verwerkt in kazen.
- Foelie
Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak.
- Garam Masala
Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes.
- Gelatine
Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
- Gember
Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken.
- Groene Anijs
Typerende frisse smaak.
- Groene peper
Gedroogde groene peper met een milde smaak.
- Jeneverbes
Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic.
- Kaneel Cassia
Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen.
- Kaneel Ceylon
Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia.
- Kardemom
Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur.
- Karwij
Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood.
- Kervel
Lekker in soep of bij vis.
- Komijn
Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt.
- Koriander
De zaden zijn fris van geur en smaak.
- Kruidnagel
Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt.
- Kurkuma
Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur.
- Laurier
Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen.
- Look
Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse.
- Marjolein
Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken.
- Mosterd
Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel en zwart zaad verkrijgbaar.
- Nootmuskaat
Onmisbaar in een goede aardappelpuree.
- Vanille
Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken.
- Venkel
Kruid met een frisse anijsachtige smaak.
- Vierkruidenmengeling
Huisgemaakte kruidenmengeling die gebruikt kan worden als smaakmaker in een zoutarm diëet.
- Oregano
Verwant aan marjolein. Gebruikt in mediteraanse keuken.
- Paprika
Zachte paprika van Hongaarse afkomst. Verkrijgbaar als poeder.
- Gerookte Paprika
Paprikapoeder met uitgesproken gerookte smaak. Lekker in marinades en sauzen.
- Peper
Van Indonesische of Vietnamesche oorsprong. Goede kwaliteit. Wit of zwart verkrijgbaar als poeder of bolletjes.
- Tellicherry en Malabar Peper
Pepers uit specifieke regio’s in India, gekend voor de kwaliteit. Eerlijke en verantwoorde handel.
- Peperkoekkruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere anijs en kaneel.
- Roze peperbes
Geen echte peper, maar een soort mild pikante bes. Lekker bij zalm.
- Rozemarijn
Sterk aromatisch kruid. Typerend voor mediteraanse keuken.
- Steranijs
Vaak gebruikt in stoofpotten of warme wijn.
- Tijm
Onmisbaar in een klassieke bouquet garni. Vaak gebruikt in soepen en sauzen en menige andere gerechten.
- Peterselie
Gerbuikt in dressings, soep, en andere gerechten.
- Pili-pili
Zorgt voor een pikante toets in hartige gerechten, of zoete zonden als een kruidige chocolademelk. Verkrijgbaar als poeder of in peultjes.
- Piment d’Espelette
Pimentpoeder afkomstig van een dorp in het Franse Baskenland. Het heeft de geur van vers geroosterde paprika’s en heeft een ronde en pittige smaak. Voor de fijnproevers!
- Piment Jamaïque
Ook gekend als ‘All-spice’. Een bes die tegelijk naar kaneel, kruidnagel en muskaat smaakt. Gebruikt in stoofpotten of kruidig gebak.
- Provencaalse kruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, laurier, muskaat, rozemarijn en basilicum.
- Ras-el-hanut
Midden-oosterse kruidenmengeling op basis van komijn, koriander en kurkuma. Gebruikt in couscous of een tajine met kip of vis.
- Saffraan
Exclusief kruid gewonnen uit de Crocus sativus. Gekenmerkt door een sterk aroma en felgele kleur.
- Salie
Sterk aromatisch kruid. Vaak gebruikt in Italiaanse keuken.
- Satékruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika. Geschikt voor het kruiden van kip, vlees of de pizza’s van Bloch.
- Selderzout
Gearomatiseerd zout, gebruikt in soepen of sauzen, bij een blokje kaas of in tomatensap.
- Sechuanpeper
Ook gekend als citroenpeper vanwege zijn frisse geur. Afkomstig van de gelijknamige Chinese provincie. Verkrijgbaar als bolletjes.
- Spaghettikruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika en oregano. Lekker in een spaghetti Bolognaise of andere getomateerde sauzen.
- Speculaasmengeling
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel. Lekker in koekjes, cake, chocolademelk, enzovoort…
- Viskruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere peterselie, kervel en dragon.
- Van Eyck – Middeleeuwse kruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling in teken van het Van Eyck jaar. Typisch Middeleeuwse kruiden, vermengd met anijszaad. Lekker in zowel zoete als hartige bereidingen.
- Wijnkruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere gember en kaneel. Laat even trekken in wat verwarmde wijn voor een heerlijke winterse drank.
- Wilde tijm
Kan net als gewone tijm gebruikt worden. Wordt ook gebruikt om thee van te zetten.
- Zoethout
Zoet en kruidig smakend hout. Kan zo gegeten worden of gebruikt worden om thee van te zetten. Verkrijgbaar in stokken of stukjes.