Kruiden en Specerijen

[Optimized] kruiden
IMGP6015
IMGP5984
kruidnagel
In onze winkel vind u een groot assortiment aan kruiden. Ze worden veelal los verkocht, dus u kan de hoeveelheid zelf kiezen of uw eigen potje of bokaaltje laten vullen met het gewenste kruid!

 

  • Ajuin
    Basis voor vele gerechten.
  • Basilicum
    Lekker bij tomaat en dergelijke.
  • Bieslook
    Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden.
  • Bonenkruid
    Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen.
  • Cayennepeper
    Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten.
  • Bird’s Eye chili
    Zeer pikant chilipoeder uit India.
  • Kashmir Chili
    Mild en aromatisch chilipoeder uit India.
  • Curry
    Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant.
  • Dille
    Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis.
  • Dragon
    Sterk smakend kruid. Onmisbaar in een bearnaisesaus.
  • Fenegriek
    Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Soms ook verwerkt in kazen.
  • Foelie
    Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak.
  • Garam Masala
    Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes.
  • Gelatine
    Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Gember
    Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken.
  • Groene Anijs
    Typerende frisse smaak.
  • Groene peper
    Gedroogde groene peper met een milde smaak.
  • Jeneverbes
    Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic.
  • Kaneel Cassia
    Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen.
  • Kaneel Ceylon
    Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia.
  • Kardemom
    Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur.
  • Karwij
    Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood.
  • Kervel
    Lekker in soep of bij vis.
  • Komijn
    Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt.
  • Koriander
    De zaden zijn fris van geur en smaak.
  • Kruidnagel
    Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt.
  • Kurkuma
    Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur.
  • Laurier
    Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen.
  • Look
    Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse.
  • Marjolein
    Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken.
  • Mosterd
    Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel en zwart zaad verkrijgbaar.
  • Nootmuskaat
    Onmisbaar in een goede aardappelpuree.
  • Vanille
    Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken.
  • Venkel
    Kruid met een frisse anijsachtige smaak.
  • Vierkruidenmengeling
    Huisgemaakte kruidenmengeling die gebruikt kan worden als smaakmaker in een zoutarm diëet.
  • Oregano
    Verwant aan marjolein. Gebruikt in mediteraanse keuken.
  • Paprika
    Zachte paprika van Hongaarse afkomst. Verkrijgbaar als poeder.
  • Gerookte Paprika
    Paprikapoeder met uitgesproken gerookte smaak. Lekker in marinades en sauzen.
  • Peper
    Van Indonesische of Vietnamesche oorsprong. Goede kwaliteit. Wit of zwart verkrijgbaar als poeder of bolletjes.
  • Tellicherry en Malabar Peper
    Pepers uit specifieke regio’s in India, gekend voor de kwaliteit. Eerlijke en verantwoorde handel.
  • Peperkoekkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere anijs en kaneel.
  • Roze peperbes
    Geen echte peper, maar een soort mild pikante bes.  Lekker bij zalm.
  • Rozemarijn
    Sterk aromatisch kruid. Typerend voor mediteraanse keuken.
  • Steranijs
    Vaak gebruikt in stoofpotten of warme wijn.
  • Tijm
    Onmisbaar in een klassieke bouquet garni. Vaak gebruikt in soepen en sauzen en menige andere gerechten.
  • Peterselie
    Gerbuikt in dressings, soep, en andere gerechten.
  • Pili-pili
    Zorgt voor een pikante toets in hartige gerechten, of zoete zonden als een kruidige chocolademelk. Verkrijgbaar als poeder of in peultjes.
  • Piment d’Espelette
    Pimentpoeder afkomstig van een dorp in het Franse Baskenland. Het heeft de geur van vers geroosterde paprika’s en heeft een ronde en pittige smaak. Voor de fijnproevers!
  • Piment Jamaïque
    Ook gekend als ‘All-spice’. Een bes die tegelijk naar kaneel, kruidnagel en muskaat smaakt. Gebruikt in stoofpotten of kruidig gebak.
  • Provencaalse kruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, laurier, muskaat, rozemarijn en basilicum.
  • Ras-el-hanut
    Midden-oosterse kruidenmengeling op basis van komijn, koriander en kurkuma. Gebruikt in couscous of een tajine met kip of vis.
  • Saffraan
    Exclusief kruid gewonnen uit de Crocus sativus. Gekenmerkt door een sterk aroma en felgele kleur.
  • Salie
    Sterk aromatisch kruid. Vaak gebruikt in Italiaanse keuken.
  • Satékruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika. Geschikt voor het kruiden van kip, vlees of de pizza’s van Bloch.
  • Selderzout
    Gearomatiseerd zout, gebruikt in soepen of sauzen, bij een blokje kaas of in tomatensap.
  • Sechuanpeper
    Ook gekend als citroenpeper vanwege zijn frisse geur. Afkomstig van de gelijknamige Chinese provincie. Verkrijgbaar als bolletjes.
  • Spaghettikruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika en oregano. Lekker in een spaghetti Bolognaise of andere getomateerde sauzen.
  • Speculaasmengeling
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel. Lekker in koekjes, cake, chocolademelk, enzovoort…
  • Viskruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere peterselie, kervel en dragon.
  • Wijnkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere gember en kaneel. Laat even trekken in wat verwarmde wijn voor een heerlijke winterse drank.
  • Wilde tijm
    Kan net als gewone tijm gebruikt worden. Wordt ook gebruikt om thee van te zetten.
  • Zoethout
    Zoet en kruidig smakend hout. Kan zo gegeten worden of gebruikt worden om thee van te zetten. Verkrijgbaar in stokken of stukjes.