Kruiden & Specerijen - Tierenteyn-Verlent
17134
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17134,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kruiden en Specerijen

[Optimized] kruiden
IMGP6015
IMGP5984
kruidnagel

  • Ajuin
    Basis voor vele gerechten. Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
  • Basilicum
    Lekker bij tomaat en dergelijke. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Bieslook
    Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden. Verkrijgbaar in blaadjes.
  • Bonenkruid
    Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Cayennepeper
    Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten. Verkrijgbaar als poeder.
  • Curry
    Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant. Verkrijgbaar als poeder.
  • Dille
    Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis. Verkrijgbaar als blaadjes of zaden.
  • Dragon
    Sterk smakend kruid. Onmisbaar in een bearnaisesaus.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Fenegriek
    Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Soms ook verwerkt in kazen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Foelie
    Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak.  Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
  • Garam Masala
    Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes. Verkrijgbaar als poeder.
  • Gelatine
    Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Gember
    Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Groene Anijs
    Typerende frisse smaak. Verkrijgbaar als poeder of zaden.
  • Groene peper
    Gedroogde groene peper met een milde smaak.  Verkrijgbaar als bolletjes.
  • Jeneverbes
    Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic.  Verkrijgbaar als poeder of besjes.
  • Kaneel Cassia
    Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen. Verkrijgbaar in poedervorm.
  • Kaneel Ceylon
    Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia. Verkrijgbaar in stokjes of poeder.
  • Kardemom
    Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
  • Karwij
    Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
  • Kervel
    Lekker in soep of bij vis.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Komijn
    Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
  • Koriander
    De zaden zijn fris van geur en smaak.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
  • Kruidnagel
    Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt. Verkrijgbaar als poeder of nageltjes.
  • Kurkuma
    Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Laurier
    Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Lavas
    Kruid dat sterk naar selder smaakt. Lekker in dressings of soep.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Look
    Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse. Verkrijgbaar als poeder.
  • Marjolein
    Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Miriekswortel
    Wortel met een scherpe smaak die aan mosterd of wasabi doet denken.  Verkrijgbaar als poeder of stukjes.
  • Mosterd
    Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel mosterdzaad verkrijgbaar als poeder of zaden. Zwart mosterdzaad verkrijgbaar als zaden.
  • Nootmuskaat
    Onmisbaar in een goede aardappelpuree. Verkrijgbaar als poeder of noten.
  • Stevia
    Zeer zoet smakende plant, die in thee en dergelijke kan gebruit worden.  Verkrijgbaar als blaadjes.
  • Vanille
    Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken. Per twee verpakt.
  • Venkel
    Kruid met een frisse anijsachtige smaak.  Verkrijgbaar als poeder of zaden.
  • Vierkruidenmengeling
    Huisgemaakte kruidenmengeling die gebruikt kan worden als smaakmaker in een zoutarm diëet.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Oregano
    Verwant aan marjolein. Gebruikt in mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Palingkruid
    Huisgemaakte kruidenmengeling met de typische palingkruiden als kervel en peterselie.  Verkrijgbaar als blaadjes.
  • Paprika
    Zachte paprika van Hongaarse afkomst. Verkrijgbaar als poeder.
  • Patékruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, koriander, kruidnagel en muskaat.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Peper
    Van Indonesische of Vietnamesche oorsprong. Goede kwaliteit. Wit of zwart verkrijgbaar als poeder of bolletjes.
  • Peperkoekkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere anijs en kaneel.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Roze peperbes
    Geen echte peper, maar een soort mild pikante bes.  Lekker bij zalm. Verkrijgbaar als besjes.
  • Rozemarijn
    Sterk aromatisch kruid. Typerend voor mediteraanse keuken. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Steranijs
    Vaak gebruikt in stoofpotten of warme wijn. Verkrijgbaar als poeder of heel.
  • Tijm
    Onmisbaar in een klassieke bouquet garni. Vaak gebruikt in soepen en sauzen en menige andere gerechten. Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Peterselie
    Gerbuikt in dressings, soep, en andere gerechten.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Pili pili
    Zorgt voor een pikante toets in hartige gerechten, of zoete zonden als een kruidige chocolademelk.  Verkrijgbaar als poeder of in peultjes.
  • Piment Jamaïque
    Ook gekend als ‘All-spice’. Een bes die tegelijk naar kaneel, kruidnagel en muskaat smaakt. Gebruikt in stoofpotten of kruidig gebak.  Verkrijgbaar als poeder of besjes.
  • Provencaalse kruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, laurier, muskaat, rozemarijn en basilicum.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Ras-el-hanut
    Midden-oosterse kruidenmengeling op basis van komijn, koriander en kurkuma. Gebruikt in couscous of een tajine met kip of vis.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Saffraan
    Exclusief kruid gewonnen uit de Crocus sativus. Gekenmerkt door een sterk aroma en felgele kleur.  Verkrijgbaar als poeder of draadjes.
  • Salie
    Sterk aromatisch kruid. Vaak gebruikt in Italiaanse keuken.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Satékruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika. Geschikt voor het kruiden van kip, vlees of de pizza’s van Bloch.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Schildpadkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling, oorspronkelijk voor schildpaddensoep. Tegenwoordig meer als kruidenmengeling voor andere soepen.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Selder
    Lichte anijssmaak. Lekker in onder andere soep.  Verkrijgbaar als poeder of blaadjes.
  • Selderzout
    Gearomatiseerd zout, gebruikt in soepen of sauzen, bij een blokje kaas of in tomatensap.
  • Sechuanpeper
    Ook gekend als citroenpeper vanwege zijn frisse geur. Afkomstig van de gelijknamige Chinese provincie. Verkrijgbaar als bolletjes.
  • Spaghettikruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika en oregano. Lekker in een spaghetti Bolognaise of andere getomateerde sauzen.  Verkrijgbaar als poeder.
  • Speculaasmengeling
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel. Lekker in koekjes, cake, chocolademelk, enzovoort…  Verkrijgbaar als poeder.
  • Viskruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere peterselie, kervel en dragon.
  • Wijnkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere gember en kaneel. Laat even trekken in wat verwarmde wijn voor een heerlijke winterse drank.
  • Wilde tijm
    Kan net als gewone tijm gebruikt worden. Wordt ook gebruikt om thee van te zetten. Verkrijgbaar als blaadjes.
  • Zoethout
    Zoet en kruidig smakend hout. Kan zo gegeten worden of gebruikt worden om thee van te zetten. Verkrijgbaar in stokken of stukjes.