De specialiteit van het huis, een ambachtelijk vervaardigde mosterd met scherpe smaak en gladde textuur
Grove mosterd
Variant op de huismosterd, het toevoegen van heel mosterdzaad zorgt voor een grove textuur, maar met dezelfde scherpe smaak.
Pickels
Een saus op basis van azijn, gevuld met zure uitjes, augurkjes en bloemkoolroosjes, gekruid met mosterd en kurkuma. De Tierenteyn pickles worden gekenmerkt door een volle smaak die de balans zoekt tussen zoet en zuur.
Kruidenmayonaise
Een saus op basis van mayonaise, vermengd met peterselie, dragon, kervel, bieslook, peper en look
Coctailsaus
Een saus op basis van mayonaise en ketchup, op smaak gebracht met paprika en een scheutje cognac
Currymayonaise
Een saus op basis van mayonaise, op smaak gebracht met curry, tomaat en Worcestershiresauce
Mayonaise
Saus op basis van ei, mosterd en koolzaadolie
Zure uitjes
Knapperige zure uitjes in een door ons samengestelde witte wijnazijn
Zure augurkjes
Knapperige zure augurkjes in een door ons samengestelde witte wijnazijn
Kappertjes
Ten huize opgelegde fijne kappertjes, vol van smaak
Mostarda
Oorspronkelijk Italiaanse specialiteit, bestaande uit een mengeling van gedroogd fruit, glucose en mosterdolie. Een eerlijke smaakmaker voor wildsauzen of zoetzure gerechten
Amandelpasta
Een mengeling van amandel, suiker en een weinig oranjebloessemessence. Heerlijk in gebak en voor vele klanten een vast ingrediënt voor hun vanillecrème
Vedy Bearnaise extract
Dit product wordt als sinds de jaren ’50 door Vve Tierenteyn-Verlent geproduceerd. De gastrique – op basis van dragon, sjalot, peper en azijn – vormt de ideale basis voor bearnaisesaus, hollandaisesaus of mayonaises en dressings en is tevens een vaste waarde in menig professionele keuken
Mangochutney
Een zoetzure saus op basis van mango. Chutney is een oorspronkelijk Indiase saus op basis van vruchten, azijn, suiker en specerijen
Tomatenchutney
Een zoetzuresaus op basis van tomaat. Chutney is een oorspronkelijk Indiase saus op basis van vruchten, azijn, suiker en specerijen
Garam Masala
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van gember, kaneel en komijn. Garam masala is een oorspronkelijk Indiase kruidenmengeling die in vele verschillende variaties voorkomt
Satékruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van selderzout en paprika. Aangevuld met gember en cayenne voor een pittige toets
Schildpadkruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van groene anijs en kaneel
Ras-El-Hanut
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van komijn, kurkuma en gember. Ras El Hanut is een Midden-Oosterse kruidenmengeling die oorspronkelijk het beste van het aanbod van de kruidenier verenigt
Spaghettikruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika, oregano en selderzout en een pittige toets cayenne. De klassieke smaakmaker voor de spaghetti bolognaise
Speculooskruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel
Peperkoekkruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van basilicum, kervel, marjolein en bonenkruid. Hoewel vandaag de dag schildpaddensoep nog weinig op het menu staat, blijft deze mengeling een heerlijke smaakmaker voor soepen of andere gerechten
Patékruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van muskaat, tijm, koriander en een flinke snuif peper
Palingkruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van marjolein en bonenkruid
Provençaalse kruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van rozemarijn, basilicum, tijm en laurier. Een vaste waarde in de kruidenkast en onmisbaar in mediterrane gerechten
Vierkruidenmengeling
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van tijm en laurier. Deze mengeling is een goede zoutvervanger en combineert de traditionele smaken van een bouquet garni met enkele meer exotische toetsen als die van koriander en pili pili
Viskruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van sjalot en tuinkruiden
Warme wijnkruiden
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel en mierikswortel
Chinees vijfkruidenpoeder
Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van rozemarijn, basilicum, tijm en laurier. Een vaste waarde in de kruidenkast en onmisbaar in mediterrane gerechten