Kruiden en Specerijen

[Optimized] kruiden
IMGP6015
IMGP5984
kruidnagel
In onze winkel vind u een groot assortiment aan kruiden. Ze worden veelal los verkocht, dus u kan de hoeveelheid zelf kiezen of uw eigen potje of bokaaltje laten vullen met het gewenste kruid!

 

  • Ajuin
    Basis voor vele gerechten.
  • Basilicum
    Lekker bij tomaat en dergelijke.
  • Bieslook
    Kan in dressings gebruikt worden of om gerechten af te kruiden.
  • Bonenkruid
    Lekker bij boontjes of in soepen en sauzen.
  • Cayennepeper
    Vermalen chilipepers. Geeft een pikante toets aan sauzen en gerechten.
  • Chili – Kashmir
    Aromatisch en pikant chilipoeder uit India; een aanrader! Verkrijgbaar in poeder of vlokken.
  • Cajun kruiden
    Huisgemaakte Zuid-Amerikaanse mengeling op basis van paprika en oregano, met een rokerige toets. Lekker op kip of varkensvlees, bij taco’s, gepofte aardappels,…
  • Curry
    Een Indische aromatische kruidenmengeling. Deze madras curry is matig pikant.
  • Dille
    Fijn van smaak. Lekker bij zalm of andere vis.
  • Dragon
    Sterk smakend kruid, dat iets wegheeft van anijs. Onmisbaar in een bearnaisesaus.
  • Dressingkruiden
    Huisbereide mengeling op basis van ajuinsnippers en groene kruiden. Zelfde als onze vismengeling.
  • Fenegriekzaad
    Gekend uit de Indische en Arabische keuken. Lekker in curry, maar ook bij gestoofde of gebakken kool. Soms ook verwerkt in kazen.
  • Foelie
    Verkregen uit de schil van de nootmuskaat, maar nog fijner van smaak.
  • Garam Masala
    Huisgemaakte kruidenmengeling. Indische kruidenmengeling op basis van komijn, kaneel, muskaat,… Lekker in (Midden-) Oosterse stoofpotjes.
  • Gember
    Kruid met een frisse pikante smaak, typerend voor onder meer de oosterse keuken.
  • Groene Anijs
    Typerende frisse smaak.
  • Groene peper
    Gedroogde groene peper met een milde smaak.
  • Italiaanse kruiden
    Huisbereide mengeling op basis van oregano, marjolein, salie en andere mediterraanse klassiekers.
  • Jeneverbes
    Lekker in stoofpotten, maar ook in een gin-tonic.
  • Kaneel Cassia
    Schors van de Cinnamomum aromaticum, afkomstig uit Oost-Azië. Deze soort kaneel wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt, vooral in hartige bereidingen.
  • Kaneel Ceylon
    Schors van de Cinnamomum verum, afkomstig uit Sri Lanka. De ‘echte’ kaneel is fijner en lichter van smaak dan Cassia.
  • Kardemom
    Fris geurend kruid dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Verdrijft lookgeur.
  • Karwij
    Qua smaak gelijkaardig aan komijn, maar sterker. Soms gebruikt in kazen of brood.
  • Kervel
    Lekker in soep of bij vis.
  • Komijn
    Hartig kruid dat vaak in de Arabische en Oosterse keuken gebruikt wordt.
  • Koriander
    De zaden zijn fris van geur en smaak.
  • Kruidnagel
    Sterk aromatisch kruid dat vaak in stoofpotten gebruikt wordt.
  • Kurkuma
    Ook gekend als geelwortel. Heeft een friszure smaak en een typisch felgele kleur.
  • Laurier
    Onmisbaar ingrediënt in een klassieke bouquet garni. Vaste smaakmaker voor soepen en sauzen.
  • Look
    Basisingrediënt voor vele gerechten. Gedroogde look is iets milder van smaak dan verse.
  • Marjolein
    Vaak gebruikt in de mediteraanse keuken.
  • Mosterd
    Kleine zaadjes met een scherpe smaak. Geel en zwart zaad verkrijgbaar.
  • Nootmuskaat
    Onmisbaar in een goede aardappelpuree.
  • Oregano
    Verwant aan marjolein. Gebruikt in mediteraanse keuken.
  • Paprika
    Zachte paprika van Hongaarse afkomst. Verkrijgbaar als poeder.
  • Gerookte Paprika
    Paprikapoeder met uitgesproken gerookte smaak. Lekker in marinades en sauzen.
  • Peper
    Van Indonesische of Vietnamesche oorsprong. Goede kwaliteit. Wit of zwart verkrijgbaar als poeder of bolletjes.
  • Tellicherry en Malabar Peper
    Pepers uit specifieke regio’s in India, gekend voor de kwaliteit. Eerlijke en verantwoorde handel.
  • Peperkoekkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere anijs en kaneel.
  • Peterselie
    Gerbuikt in dressings, soep, en andere gerechten.
  • Piment d’Espelette
    Pimentpoeder afkomstig van een dorp in het Franse Baskenland. Het heeft de geur van vers geroosterde paprika’s en heeft een ronde en pittige smaak. Voor de fijnproevers!
  • Piment Jamaïque
    Ook gekend als ‘All-spice’. Een bes die tegelijk naar kaneel, kruidnagel en muskaat smaakt. Gebruikt in stoofpotten of kruidig gebak.
  • Provencaalse kruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere tijm, laurier, muskaat, rozemarijn en basilicum.
  • Ras-el-hanut
    Midden-oosterse kruidenmengeling op basis van komijn, koriander en kurkuma. Gebruikt in couscous of een tajine met kip of vis.
  • Roze peperbes
    Geen echte peper, maar een soort mild pikante bes.  Lekker bij zalm.
  • Rozemarijn
    Sterk aromatisch kruid. Typerend voor mediteraanse keuken.
  • Saffraan
    Exclusief kruid gewonnen uit de Crocus sativus. Gekenmerkt door een sterk aroma en felgele kleur.
  • Salie
    Sterk aromatisch kruid. Vaak gebruikt in Italiaanse keuken.
  • Satékruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika. Geschikt voor het kruiden van kip, vlees of de pizza’s van Bloch. Ook wel ‘kippekruiden’.
  • Selderzout
    Gearomatiseerd zout, gebruikt in soepen of sauzen, bij een blokje kaas of in tomatensap.
  • Sechuanpeper
    Ook gekend als citroenpeper vanwege zijn frisse geur. Afkomstig van de gelijknamige Chinese provincie. Verkrijgbaar als bolletjes.
  • Spaghettikruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van paprika en oregano. Lekker in een spaghetti Bolognaise of andere getomateerde sauzen.
  • Speculaasmengeling
    Huisgemaakte kruidenmengeling op basis van kaneel. Lekker in koekjes, cake, chocolademelk, enzovoort…
  • Steranijs
    Vaak gebruikt in stoofpotten of warme wijn.
  • Sumac
    Rode, gedroogde en vermalen bes met een zurige smaak.
  • Tijm
    Onmisbaar in een klassieke bouquet garni. Vaak gebruikt in soepen en sauzen en menige andere gerechten.
  • Vadouvan
    Een Indische mengeling met het bijzondere kruid asa foetida; heel lekker in curries, bij scampi of gebakken kip of groentjes.
  • Van Eyck Kruiden of Middeleeuwse kruiden
    Huisbereide mengeling voor het Van Eyck jaar, bestaande uit de kruiden die typisch zijn voor de Middeleeuwse keuken. Het resultaat doet denken aan een peperkoekmengeling, maar kan ook zeker in hartige marinades of stoofpotjes gebruikt worden. Lekker bij varkenswangetjes of balletjes in Luikse saus.
  • Vanille
    Sterk aromatische vanillestokken van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in stokken.
  • Venkel
    Kruid met een frisse anijsachtige smaak.
  • Vierkruidenmengeling of Stoverijmengeling
    Huisgemaakte kruidenmengeling met alle klassiekers uit de Franse en/of Vlaamse keuken en daarom lekker in stoverij.
  • Viskruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere peterselie, kervel en dragon. Zelfde als onze dressingkruiden.
  • Wijnkruiden
    Huisgemaakte kruidenmengeling met onder andere gember, kardemon en kaneel. Laat even trekken in wat verwarmde wijn voor een heerlijke winterse drank.
  • Za’atar
    Huisgemaakte mengeling op basis van oregano, sesam en sumak.
  • Zoethout
    Zoet en kruidig smakend hout. Kan zo gegeten worden of gebruikt worden om thee van te zetten. Verkrijgbaar in stokken of stukjes.